Πέρασαν ήδη 23 μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στις 24-04-2023 όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων είχε γίνει αναφορά και για το «Ίδρυμα Κεχαγιά».
Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αναφορά αυτή έγινε μετά τα σχετικά Δελτία Τύπου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» όπου αναφέρθηκαν οι απορίες και τα ερωτήματα που είχαν προκύψει σχετικά με το «Ίδρυμα Κεχαγιά» και τις εργασίες που γίνονταν τότε στο κτίριο του Ιδρύματος επί της οδού Παύλου Μελά 3.
Στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είχε παρέμβει και το μέλος του συντονιστικού οργάνου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», Πολιτίδης Χρήστος και ζήτησε από τον Δήμαρχο να μην αφήσει το ζήτημα και αδρανήσει γιατί ή αδράνεια και η αδιαφορία θα σημάνει ότι ο Δήμος Εορδαίας και ευρύτερα η κοινωνία της Εορδαίας θα «χάσει» έσοδα από το κληροδότημα του Ευεργέτη της περιοχής Γεώργιου Κεχαγιά.
Στο ίδιο περίπου σκεπτικό είχε κινηθεί και η τότε αντιπολίτευση υπό την ηγεσία της Αθηνάς Τερζοπούλου.
Ο Δήμαρχος Εορδαίας Π.Πλακεντάς υποσχέθηκε ότι σύντομα θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας με την παρουσία της Προέδρου του Ιδρύματος κ.Βακωνάκη, αλλά και του λογιστή του Ιδρύματος, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και τα σχετικά οικονομικά στοιχεία του Ιδρύματος Γεώργιου Κεχαγιά.
Όμως όσο είδατε εσείς τους τόσους μήνες συζήτηση και ενημέρωση από τον κ.Δήμαρχο για το θέμα άλλο τόσο είδαμε και εμείς. Βέβαια το κτήριο επί της οδού Παύλου Μελά 3 (όπου και εικονικά είναι και η έδρα του Ιδρύματος ) και ίσως και τα άλλα ακίνητα του ευεργέτη φαίνεται να μην δίδουν πόρους μιας και χρόνια τώρα το Ίδρυμα δεν δίδει τις υποτροφίες που ο Ευεργέτης ρητώς ανέφερε ότι πρέπει να δίδονται σε αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.!!!
Ξέρουμε ότι η «υπόθεση» του Ιδρύματος Γεωργίου Κεχαγιά και του κληροδοτήματος του δεν είναι και τόσο εύκολη όσο φαίνεται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμαρχος που έχει βάλει το θέμα κάτω από το χαλί τιμά και τον ίδιο και αυτούς που μπορεί να καλύπτουν ατασθαλίες και αβλεψίες ακόμη και παλαιότερων ατόμων που είχαν ασχοληθεί με τα κοινά και φυσικά «καρπώθηκαν» προς όφελος τους τα ακίνητα του Ιδρύματος χωρίς να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη.
http://tzokazan.blogspot.com/2013/10/1988-3-10-2013.html
Η κοινωνία της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας περιμένει εναγωνίως το «ξεκαθάρισμα» αυτού του θέματος, αλλά μέχρι τότε ας φροντίσει τουλάχιστον η παρούσα Δημοτική Αρχή με τον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο να μην απαξιώνουν τόσο το Ίδρυμα Γ.Κεχαγιά όσο και τον ίδιο και να καθαρίσουν την είσοδο του κτηρίου του Ιδρύματος από τον όγκο των σκουπιδιών !!!ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!!
ΤΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας
pro.pol.ptol.eor.gia.anap1@gmail.com