Φλώρινα

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας

Ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας στο Πρόγραμμα Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Ο Καιρός στο Αμύνταιο

socia;33

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε στα ΜΜΕ την ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την συνάντηση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής συνοχής με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση του τομέα στην περιοχή.

Για την στρατηγική της Περιφέρειας για την επικαιροποίηση του Υγειονομικού Χάρτη στη Δυτική Μακεδονία, για την οποία μάλιστα διαπιστώθηκε και σύγκλιση, όπως και γενικότερα για τα θέματα αποτελεσματικότητας του τομέα υγείας, δεν υπήρξε μέχρι τώρα συζήτηση με τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές Υγείας (νοσοκομειακές επιτροπές ιατρών και σύλλογοι εργαζομένων νοσοκομείων) και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους από την πρώτη γραμμή του αγώνα στην παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Θεωρούμε πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε προηγηθεί και εκφράζουμε την επιφύλαξή μας για την αλληλουχία των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας.

Σχετικά με το θέμα του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, το οποίο είναι «σε φάση+ συμβατοποίησης του σχεδιασμού για την προοπτική του», ακόμα αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της εδώ και καιρό εξαγγελθείσας προοπτικής ανάπτυξης για αυτήν την τεράστιας σημασίας δομή, η οποία ενώ θα έπρεπε να είναι πλήρως

στελεχωμένη και εξοπλισμένη, αποτελώντας πρότυπο δημόσιου φορέα παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης και αρωγό στην ανάπτυξη της περιοχής, έχει αφεθεί δεκαετίες τώρα να υπολειτουργεί και να παραπαίει.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την πρόθεσή μας και την ετοιμότητά μας να διαφυλάξουμε τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Υγείας του τόπου μας και να συμμετέχουμε σε κάθε συζήτηση και διαδικασία για την συνολική αναβάθμισή τους, για το καλό των συνανθρώπων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

12/06/2025

Ο Πρόεδρος O Γραμματέας

Πλιάτσικας Ιωάννης Κύρκου Κωνσταντίνος

 

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

Ποια είναι η αντίδρασή σου;

Μέτριο
0
Αρκετά καλό
0
Το λατρεύω
0
Δεν είμαι σίγουρος
0

You may also like

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα
Δήμος Φλώρινας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του λόφου Αγίου Παντελεήμονα

Ο Καιρός στο Αμύνταιο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας και συντήρησης του δημοτικού δασικού οδικού ...

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.