Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025, 10:45 πμ
26 °c
Amyntaio
Amyntaio News
  • Συνταγές
  • Αμύνταιο
  • Φλώρινα
  • Τοπικά νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Πολιτιστικά
  • Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Συνταγές
  • Αμύνταιο
  • Φλώρινα
  • Τοπικά νέα
  • Εκδηλώσεις
  • Πολιτιστικά
  • Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Amyntaio News
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
Ψάχνεις μεταχειρισμένο; Auto Soumpasis, 7ης Νοεμβρίου Φλώρινα, τηλ. 23850 26074

soumpasis-car-florina

proodos-market-amyntaion

Αρχική » Ο Άγιος της λίμνης των Πρεσπών Αχίλλιος

Ο Άγιος της λίμνης των Πρεσπών Αχίλλιος

Ο Άγιος της λίμνης των Πρεσπών Αχίλλιος

17 Μαΐου 2025
in Επικαιρότητα
11
0

           Social Cafe Bar στο Αμύνταιο
socia;33

Share on FacebookShare on XShare on

Η Πρέσπα δεν είναι απλώς λίμνη. Είναι λίκνο πίστης, μνήμης και ταυτότητας. Εκεί όπου τα νερά αγκαλιάζουν ήσυχα το νησάκι του Αγίου Αχιλλίου, εκεί αντηχεί ακόμη η φωνή του αγίου. Όχι με ανθρώπινο ήχο, αλλά με τη σιγή. Άρχοντες του τόπου, ιερείς, μαθητές, γονείς και κατηχητές, όλοι μαζί, στην επίσημη λήξη των μαθημάτων των κατηχητικών σχολείων. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η Θεία Λειτουργία τελικά τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γερμανού Πρεσπών. Μάλλον οι Άγιοι θέλανε να είναι μαζί και οι δύο σε αυτή την τόσο ξεχωριστή μέρα για τις Πρέσπες. Λάβαμε όλοι μας διπλή ευλογία. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία επισκεφτήκαμε τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου.

Εκεί, στο λιτό προσκυνητάρι του Αγίου, εκεί που τα πουλιά γίνονται ψάλτες και ο άνεμος θυμιατήρι, η παρουσία του Αγίου μάς  δεν ήταν ανάμνηση αλλά μια ζωντανή συνοδοιπορία. Ποιος όμως είναι ο αυτός ο Ιεράρχης που μας κάλεσε κοντά του; Τι μας αναφέρει ο Συναξαριστής του;

Γεννήθηκε το 270 μ.Χ.  και καταγόταν από την Καππαδοκία. Έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου (306 – 337 μ.Χ.). Ο νεανικός του πόθος, τον έφερε στους άγιους Τόπους και κατόπιν στη Ρώμη. Εκεί επιδόθηκε στο Ιερό έργο του Ιεροκήρυκα, διδάσκοντας ακατάπαυστα το θείο λόγο σε πόλεις και χωριά, αψηφώντας ανάγκες, βρισιές, διωγμούς και ταλαιπωρίες. Οι μεγάλες και σπουδαίες υπηρεσίες του, τον ανέδειξαν επίσκοπο Λαρίσης. Από τη νέα του θέση ο Επίσκοπος , υπήρξε ο πατέρας και διδάσκαλος, αυτός που έλεγε και έπραττε. Κήρυττε κάθε μέρα, βοηθούσε τους αδελφούς, προστάτευε τα ορφανά, ανακούφιζε τους φτωχούς, υπεράσπιζε τους αδικημένους, ήταν ο άγρυπνος φύλακας και φρουρός της παρακαταθήκης της πίστεως και του ποιμνίου πού του εμπιστεύτηκαν. Ο Αχίλλιος διακρίθηκε και στην Α’ Οικουμενική σύνοδο που έγινε το 325 μ.Χ. στη Νίκαια, εναντίον του Αρείου. Το έργο του βέβαια δεν περιορίστηκε στα εκκλησιαστικά επεκτάθηκε και στη φιλανθρωπία και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. .Τα τέλη του ήταν άγια και η κοίμησή του οσιακή, περίπου το 350-360 μ.Χ. Μετά την κοίμησή του, το άγιο λείψανό του έγινε πηγή ιάσεων και παρηγορίας στο λαό του Θεού.

Στα τέλη του 10ου αιώνα, όταν ο βασιλέας των Βουλγάρων Σαμουήλ έκανε την Πρέσπα πρωτεύουσα του βασιλείου του, μετέφερε  το σκήνωμα του Αγίου από τη Λάρισα στη νησίδα της Πρέσπας. Έκτοτε, αυτό το έδαφος έλαβε το όνομα του Αγίου. Εκεί χτίστηκε η περίφημη βασιλική προς τιμήν του, ως μαρτυρία πίστης και πνευματικής ακτινοβολίας. Αυτός είναι προστάτης και φύλακας του μικρού νησιού των Πρεσπών.

Η φετινή όμως Λειτουργία ξεχώρισε, δεν ήταν απλώς ένα τελετουργικό καθήκον. Ήταν μια πνευματική ανάβαση. Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς μας, λευκά και φωτεινά σαν αναμμένες πασχαλινές λαμπάδες και ο Άγιος μας αόρατος, αλλά παρών μας χαμογελούσε. Ο Άγιος είναι ο κρίκος που συνδέει τη θεολογία με την ιστορική μας ταυτότητα. Δεν ήταν απλώς ένας άγιος της εποχής του, αλλά ένα διαχρονικό πρότυπο ήθους, παρρησίας και ευσέβειας. Η αγιότητα γεννά πολιτισμό κι αν δεν το βλέπουμε αυτό, τότε έχουμε απωλέσει τα μάτια της ψυχής μας.

Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος μας τονίζει τα εξής: «Οίδα πρόσωπον φαεινότερον του ηλίου». Αυτό το πρόσωπο, το φως, το είδαμε στην Πρέσπα. Στην ηρεμία της λίμνης, στο βλέμμα των παιδιών και στην αναστάσιμη μεγαλοπρέπεια των ύμνων. Η Πρέσπα μιλά, με τη σιωπή της φύσης και την παρουσία του οικοδεσπότη της. Μιλά με τον παλμό της πέτρας, με την ανάσα του νερού και φέτος μαζί με όλα αυτά προστέθηκαν και τα χαμόγελα των παιδιών. Το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας είναι το πιο ιερό καθήκον της απέναντι στο μέλλον και στη νέα γενιά. Και δεν είναι τυχαίο πως η εορτή του Αγίου Ιεράρχου μας,  θα συμπίπτει κάθε χρόνο πλέον με τη λήξη των μαθημάτων κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς μας. Ο Άγιος δεν δίδαξε μόνο με λόγια, δίδαξε με τη ζωή του. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς. Όταν ένα παιδί μαθαίνει το «Πιστεύω» με την καρδιά του, τότε η Εκκλησία καρποφορεί. Όταν η Πρέσπα γεμίζει παιδικές φωνές, τότε ο Άγιος χαίρεται και η γη της δυτικής Μακεδονίας μας  ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο.

Ας καταλάβουν λοιπόν οι ελληνικές οικογένειες ότι τα κατηχητικά μας σχολεία δεν είναι στέκια είναι κιβωτοί σωτηρίας. Τέλος  αν τα παιδιά δεν περπατήσουν στη βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, θα περπατήσουν σε αδιέξοδες λεωφόρους κινδυνεύοντας καθημερινά να χάσουν τον προσανατολισμό τους. Ο ναός του Θεού δεν είναι μουσείο. Είναι μαρτυρία. Κάθε πέτρα του είναι προσευχή. Αν τη δούμε μόνο ως αρχαιολογικό κατάλοιπο, χάνουμε το βαθύ νόημά. Είναι ναός, που λειτουργεί ακόμη και δίχως στέγη. Γιατί το στέγαστρο του Αγίου είναι ο ουρανός.

Φτάνοντας στον επίλογο αυτών των λίγων σκέψεων για τη φετινή γιορτή του Αγίου μας ας αφουγκραστούμε τι μας διδάσκει ο Άγιος σήμερα σε μικρούς και μεγάλους:

  1. Η Πίστη είναι πράξη και Ομολογία.

Ο Ιεράρχης Αχίλλιος δεν ήταν διαχειριστής του θρόνου και της εξουσίας. Είναι ένας αγωνιστής της Αλήθειας δηλαδή του Χριστού. Αυτό απέδειξε με τη ζωή του μακριά από το μίσος και τη διχόνοια.

  1. Η Αγιοσύνη γεννά Πολιτισμό.

Η βασιλική του είναι μια ακατάπαυστη προσευχή που ηχεί εκατοντάδες χρονιά στον ευλογημένο τόπο μας. Αυτό αποτελεί και τη σφραγίδα της ενότητάς μας ως Εκκλησίας. Το μπόλιασμά μας με τον Θεό.

  1. Η Παράδοση είναι Πυξίδα, όχι παρελθόν.

Όσο τιμούμε τους Αγίους, πορευόμαστε με ασφάλεια  και δεν εισερχόμαστε σε περιπέτειες. Η υπακοή στη διδασκαλία της Εκκλησίας δεν είναι σκλαβιά αλλά το κλειδί της εν Χριστώ ζωής και σωτηρίας.

  1. Η Κατήχηση είναι το θεμέλιο του μέλλοντος.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται κούφιες θεωρίες, αλλά φλόγα πίστης και το σημαντικότερο το βίωμα των μεγαλύτερων. Το παράδειγμα λειτουργεί καλύτερα από τα  λόγια.

  1. Η Πρέσπα είναι τόπος θεολογίας.

Δεν είναι απλώς λίμνη, αλλά σηματοδότης ελπίδας και φωτός. Μας οδηγεί στην λαμπρή Ανάσταση αν βέβαια μπορέσουμε και το αντιληφθούμε και φωταγωγήσουμε τη ζωή μας. Ένα είναι σίγουρο αδελφοί και αδελφές μου, ότι θα μας περιμένει ο Άγιος μας  και του χρόνου στο ίδιο μέρος όλους τους προσκυνητές. Μικρούς και μεγάλους. Ας μην το  ξεχάσουμε αυτό. Καλή αντάμωση λοιπόν  Άγιε της λίμνης των Πρεσπών Αχίλλιε.

 

—————————————————————————————-

1 Συναξαριστής του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, τόμος Β΄, εκδ. Ι. Μονή Αγίου Παύλου, Άγιον Όρος.

2 Σωφρονίου Ευστρατιάδου, Οι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων, εκδ. Αστήρ, Αθήνα 1992.

3 Ν. Μουτσόπουλος, Η Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου στις Πρέσπες, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 1985.

Διαβάστεακόμη !!

Τιμή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και συμπαράσταση στις οικογένειές του

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές

12 Αυγούστου 2025
Γάμος με φορτηγά στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

Γάμος με φορτηγά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

11 Αυγούστου 2025
Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας

11 Αυγούστου 2025
Συνεχίζεται το χάος στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ζητήθηκε από συνάδελφο να καταβάλει 45.500 ευρώ

Με νέα εγκύκλιο 68564/27-12-2023 και 2024 καθορίζονται ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων και η χρήση μουσικής στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

11 Αυγούστου 2025

4 Χ. Μπούρας, Η Βυζαντινή Αρχιτεκτονική και η Λειτουργία, εκδ. ΜΙΕΤ, Αθήνα 1994.

5 Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Ύμνοι Θείων Ερώτων, Λόγος ΝΑ΄.

Κάντε εγγραφή στο Νewsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις νέες καθημερινές ειδήσεις, στα εισερχόμενα σας!

  1. Το amyntaionews.gr ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email σε αναγνώστες, που το έχουν επιλέξει.Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί.

Αν θες να συνεχίσεις να βλέπεις τα νέα άρθρα, από το amyntaionews.gr μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα μας στο Meta - Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61564656630469
και να κάνεις απλά 2 κλικ:
1. Επιλέγεις: Ακολουθείτε
2. Διαλέγεις: Να εμφανίζονται πρώτα

Προηγούμενη ανάρτηση

Λήξη μαθημάτων Κατηχητικών Σχολείων στις Πρέσπες

Επόμενη Ανάρτηση

Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας: 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Σχετικά δημοσιεύματα

Τιμή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και συμπαράσταση στις οικογένειές του

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές

12 Αυγούστου 2025
Γάμος με φορτηγά στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

Γάμος με φορτηγά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

11 Αυγούστου 2025
Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας

11 Αυγούστου 2025
Συνεχίζεται το χάος στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα - Ζητήθηκε από συνάδελφο να καταβάλει 45.500 ευρώ

Με νέα εγκύκλιο 68564/27-12-2023 και 2024 καθορίζονται ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων και η χρήση μουσικής στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

11 Αυγούστου 2025
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τη Γιώτα

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τη Γιώτα

11 Αυγούστου 2025
ΠΡΕΣΠΕΣ 2025 - Πρόγραμμα, αλλαγή χώρου

ΠΡΕΣΠΕΣ 2025 – Πρόγραμμα, αλλαγή χώρου

10 Αυγούστου 2025
ATM: «Εγκαίνια» από αύριο για τις μηδενικές τραπεζικές προμήθειες

ATM: «Εγκαίνια» από αύριο για τις μηδενικές τραπεζικές προμήθειες

10 Αυγούστου 2025
Σύλληψη 44χρονου αλλοδαπού σε περιοχή της Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας

10 Αυγούστου 2025
Πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2025»

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων «ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2025»

9 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Φτωχότερη η οικογένεια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

9 Αυγούστου 2025
Επόμενη Ανάρτηση
Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας: 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας: 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Προβλέψεις για σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Πώς θα είναι η Κυριακή σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου για σήμερα

Αφήστε σχόλιο, για αυτό το post!

Επικοινωνια Αμύνταιο News

Ο δικός σας τρόπος με την ενέργεια

https://www.dei.gr/el/mydei/

Η εταιρεία ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ AE ΟΤΑ είναι κοντά σας για να σας προσφέρει φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό

KOSMHMATA-Sofia-Lovatsi
Thenews-of-ptolemaida

Πατήστε και ακουστέ τώρα

viva-radio-ptolemaida
Κάντε κλικ επάνω στην παρακάτω φωτογραφία για να δείτε το "ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ". Οι τιμές ισχύουν (από 4/8/2025 μέχρι 23/8/2025) proodos-mark2 width=

Βρείτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και διαβάστε!!

  • Aθλητικά (453)
  • Lifestyle (111)
  • rapid tests (1)
  • Αγγελίες Εργασίας (6)
  • Αμύνταιο (442)
  • Απόψεις (3)
  • Αρθρογραφία (291)
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 (81)
  • Γρεβενά (74)
  • Δήμος Φλώρινας (33)
  • Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου (40)
  • Εκδηλώσεις (27)
  • Επικαιρότητα (477)
  • Επιστήμη Τεχνολογία Υπολογιστές (1)
  • Καστοριά (133)
  • Κοζάνη (183)
  • Κοινωνία (3.085)
  • κορονοϊός (3)
  • Ο καιρός (39)
  • Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας (17)
  • Πολιτική (219)
  • Πολιτιστικά (13)
  • Πρέσπες (20)
  • Πτολεμαΐδα (298)
  • Πωλήσεις (2)
  • Ρεπορτάζ (95)
  • Συνταγές (47)
  • Τελευταίες ειδήσεις (172)
  • Τελευταίες ειδήσεις Ελλάδα (24)
  • Τοπικά νέα (182)
  • Υγεία (35)
  • Φλώρινα (532)

Ο καιρός στο Αμύνταιο

Amyntaio, Greece
Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
Sunny
26 ° c
32%
5.4mh
33 c 15 c
Τε
34 c 16 c
Πε

Τα ποιο διαβασμένα

  • Γάμος με φορτηγά στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

    Γάμος με φορτηγά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

    26 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 10 Tweet 7
  • Πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού της Δυτικής Μακεδονίας

    113 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 45 Tweet 28
  • Καύση σκουπιδιών: το άρθρο 30 και οι ενέργειες του Περιφερειάρχη

    10 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 4 Tweet 3
  • Αχλάδα Φλώρινας: Μαχητική κινητοποίηση των κατοίκων

    27 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 11 Tweet 7
  • Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τη Γιώτα

    8 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 3 Tweet 2
  • Με νέα εγκύκλιο 68564/27-12-2023 και 2024 καθορίζονται ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων και η χρήση μουσικής στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

    8 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 3 Tweet 2
  • Πανήγυρις Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Κυρίου Συνοικισμού Σωτήρ Αμυνταίου

    39 Κοινοποίηση,
    Κοινοποίηση 16 Tweet 10

Ιστορικό

Ειδήσεις τώρα

Επικαιρότητα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές

12 Αυγούστου 2025
Επικαιρότητα

Γάμος με φορτηγά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αναρράχης

11 Αυγούστου 2025
Φλώρινα

Άρσης μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας από την ευλογιά των προβάτων και αιγών

11 Αυγούστου 2025
Επικαιρότητα

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας

11 Αυγούστου 2025
Επικαιρότητα

Με νέα εγκύκλιο 68564/27-12-2023 και 2024 καθορίζονται ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων και η χρήση μουσικής στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στα καταστήματα ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

11 Αυγούστου 2025
Αρθρογραφία

Καύση σκουπιδιών: το άρθρο 30 και οι ενέργειες του Περιφερειάρχη

11 Αυγούστου 2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Πολιτική απορρήτου
  • Όροι και Προϋποθέσεις

Copyright © 2025 - All rights reservedby Designed by Gregory developers .

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Διαχείριση Συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Η συναίνεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή τα μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συναίνεση ή η ανάκληση της συναίνεσης ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Στατιστική
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Εμπορία
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Συνταγές
  • Αμύνταιο
  • Φλώρινα

Copyright © 2025 - All rights reservedby Designed by Gregory developers .

Αρχική » Ο Άγιος της λίμνης των Πρεσπών Αχίλλιος