Απόλαυσέ τα ψάρια και τα θαλασσινά στον χώρο σου ζεστά, σε όποια γωνία του Αμυνταίου και αν βρίσκεσαι!   Bellouto Amyntaio

Οπτικά Κάτανα, σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

----

AUTO SOUMPASIS αυτοκινητα

6 μυστικά για να βράσεις τ’ αυγά πιο εύκολα

Amyntaio 19 Νοεμβρίου 2022
Αναρτήθηκε από το Αμύνταιο News Team 2022/11/19 at 10:29 ΠΜ
6 μυστικά για να βράσεις τ’ αυγά πιο εύκολα
Προοδοσ μαρκετ τιμες σοκ Αμυνταιο

Οι καλύτερες τιμές της αγορας στα σφαλιστρά αυτοκίνητων

Τα βραστά αυγά αποτελούν μια τέλεια τροφή καθώς έχουν άφθονη πρωτεΐνη, πολλές βιταμίνες, σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες κι έχουν μόνο 75 θερμίδες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι αθλητές τα προτιμούν στην καθημερινή τους διατροφή. Τα βραστά αυγά μπορείς να τα φας μόνο με λίγο αλάτι και πιπέρι και να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι και να σε κρατήσουν χορτάτη για αρκετές ώρες.

Κι ερχόμαστε στο βράσιμο του αυγού που ενώ φαίνεται μια απλή διαδικασία, τελικά δεν είναι και τόσο, ειδικά όταν βράσεις τα αυγά και όταν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το κέλυφος διαπιστώνεις πως φεύγουν και μεγάλα κομμάτια από το ασπράδι, μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Θα σου δώσουμε μερικά hacks πως το βράσιμο των αυγών να σου γίνει μια εύκολη και απλή διαδικασία αλλά και πως να τους δώσεις γεύση την ώρα που τα βράζεις.
1. Το παν είναι ο χρόνος
Πρώτη κίνηση για ένα βραστό αυγό είναι να ξέρεις πως το θέλεις βρασμένο. Δηλαδή το θέλεις να είναι μελάτο, μελάτο προς βρασμένο ή το θέλεις να είναι πολύ καλά βρασμένο; Όλα ξεκινούν από τον γευστικό σου κάλυκα και τις προτιμήσεις σου, μετά όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Για να μετρήσεις ποιος είναι ο σωστός χρόνος για τα αυγά σου, βάζεις στην κατσαρόλα το νερό και τα αυγά και ξεκινάς τη χρονομέτρηση από όταν το νερό έχει βράσει. Στα τρία λεπτά θα έχεις ένα αυγό με πραγματικά μαλακό κρόκο και ημι-μαλακό ασπράδι, στα τέσσερα λεπτά θα έχεις ένα αυγό όπου το ασπράδι θα έχει σταθεροποιηθεί, στο περίπου, αλλά ο κρόκος θα είναι ακόμα ρευστός. Στα πέντε λεπτά, το ασπράδι του αυγού θα είναι σταθερό και θα περιέχει «μαρμελάδα» κρόκου. Ο κρόκος ενός αυγού έξι λεπτών θα είναι ακόμα λίγο μαλακός, ενώ επτά λεπτά μαγειρέματος οδηγούν σε ένα τυπικό σφιχτό αυγό. Μετά από οκτώ έως 10 λεπτά, τα αυγά σου θα βγουν πολύ καλά βρασμένα. Οι χρόνοι που δίνονται είναι για μεγάλα αυγά, οπότε θα πρέπει να αφαιρέσεις ένα λεπτό για τα μεσαία και να προσθέσεις ένα λεπτό αν μαγειρεύετε πολύ μεγάλα αυγά.

2. Το ξύδι ενισχύει το κέλυφος
Ο ιστότοπος Survival Freedom προτείνει την προσθήκη μικρής ποσότητας ξυδιού στο νερό μαγειρέματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ξύδι δε θα αποτρέψει την εμφάνιση ρωγμών στο κέλυφος καθώς μαγειρεύονται αλλά θα λειτουργήσει στο ασπράδι μέσα στο κέλυφος, ενισχύοντάς το έτσι ώστε αν το κέλυφος ραγίσει, το ασπράδι του αυγού να παραμείνει μέσα στο σάκο του αντί να χυθεί στο νερό που βράζει. Το ξύδι βοηθά επίσης το ασπράδι να πήξει πιο γρήγορα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ξίδι θέλεις ακόμη και ο χυμός λεμονιού βοηθά, δυο κουταλάκια του γλυκού αρκούν ανά φλιτζάνι νερού ή τρεις κουταλιές της σούπας για ένα λίτρο νερού. Παρόλα αυτά μην αφήσεις τα αυγά μέσα στο ξίδι αφού βράσουν γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά να διαλύσει το κέλυφος, αφαίρεσε τα με μια τρυπητή κουτάλα μόλις τα κατεβάσεις από το μάτι και βάλε τα κάτω από κρύο νερό.
3. Με το λάδι ξεφλουδίζεις εύκολα τα αυγά
Σύμφωνα με το Bowl of Delicious, αν προσθέσεις μία ή δύο κουταλιές της σούπας οποιοδήποτε μαγειρικό λάδι στην κατσαρόλα που βράζεις τα αυγά, αυτό θα καταφέρει να διεισδύσει στο πορώδες κέλυφος και να σχηματίσει με κάποιο τρόπο ένα στρώμα λίπανσης μεταξύ της μεμβράνης και του ασπραδιού του αυγού. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα να ξεφλουδίσεις τα αυγά, το τσόφλι θα γλιστρήσει αμέσως. Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφλουδίσεις τα βρασμένα με λάδι αυγά παρά αυτά που έχουν μαγειρευτεί μόνο σε νερό.

4. Μπορείς να δώσεις γεύση στα αυγά που βράζουν
Καθώς τα τσόφλια των αυγών να είναι πολύ πορώδη, μπορείς να τα βράσεις μέσα σε ζωμό ή να προσθέσεις κάποιο άλλο αρωματικό. Σύμφωνα με μάγειρες στο φόρουμ Seasoned Advice του Stack Exchange ορκίζονται ότι λειτουργεί και είναι κάτι που κάνουν συνέχεια. Όπως εξηγεί ένας χρήστης του φόρουμ, «ενώ το αυγό είναι ακόμα άψητο, θα πάρει τις γεύσεις των εξωτερικών συστατικών αρκετά εύκολα». Καθώς το ασπράδι σκληραίνει, γίνεται ανθεκτικό στο να πάρει οποιεσδήποτε γεύσεις στο νερό. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων λεπτών βρασμού, θα είναι δεκτικό σε αυτές. Ενώ, στην Ταϊβάν αντίστοιχα βράζουν πολύ αργά τα αυγά με φακελάκια τσαγιού, κι έτσι τα αυγά γίνονται καφέ και ο πιο αργός βρασμός έχει ως αποτέλεσμα ένα βαθύτερο καφέ χρώμα. Αυτά τα αυγά τσαγιού, τα οποία είναι επίσης ένα δημοφιλές σνακ στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες, δεν παίρνουν μόνο το χρώμα, αλλά παίρνουν επίσης άφθονο άρωμα από το τσάι και άλλα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τους.
Άλλες συσκευές για να βράσεις αυγά
1. Χύτρα
Υπάρχουν μέρες που μπορεί να θέλεις να βράσεις πολλά αυγά, βλέπε Πάσχα, και να μην έχεις απώλειες, σπασίματα, ραγίσματα κλπ. Ένα άλλος, μη συνηθισμένος τρόπος αλλά αποτελεσματικός εξίσου, είναι να τα βάλεις στη χύτρα σου. Το μαγείρεμα υπό πίεση είναι ένας καλός τρόπος για να βράσεις αυγά και το κέλυφος αφαιρείται εύκολα. Για να τα βράσεις σε μια χύτρα θα ακολουθήσεις τον «κανόνα των πέντε λεπτών», δηλαδή θα χρειαστούν πέντε λεπτά για να ζεσταθεί η χύτρα, πέντε λεπτά να μαγειρευτούν τα αυγά, πέντε λεπτά να απελευθερωθεί ο ατμός και πέντε λεπτά να αφήσεις τα αυγά να κρυώσουν σε νερό. Θα βάλεις ένα φλιτζάνι κρύο νερό στη χύτρα, θα τοποθετήσεις τα αυγά στη σχάρα της χύτρας, σφραγίζεις τη χύτρα σου και τη ρυθμίζεις να μαγειρέψει σε υψηλή πίεση για πέντε λεπτά.

2. Καφετιέρα γαλλικού
Σε μια καφετιέρα γαλλικού που κάνει δώδεκα φλιτζάνια καφέ μπορείς να βράσεις έξι αυγά. Γεμίζεις το δοχείου νερού με νερό μέχρι επάνω και τοποθετείς τα αυγά μέσα στην κανάτα του καφέ και πατάς το κουμπί έναρξης. Το καυτό νερό θα βοηθήσει στο βρασμό και μετά από πέντε με έξι λεπτά θα έχεις μαλακά, βρασμένα αυγά, ενώ στα δέκα με δώδεκα λεπτά, αν τα αφήσεις μέσα στην κανάτα με το ζεστό νερό, θα έχεις σφιχτά αυγά.
www.theissue.gr

                                      Social cafe bar στο Αμύνταιο
socia;33

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Η γνώμη σας μετρά, σχολιάστε το άρθρο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *