Επικαιρότητα

25.000 κρούσματα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς σε ένα 48ωρο “έδειξαν” τα σχολεία

Αυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως προκύπτει από τα self test που γίνονται μετά την επαναλειτουργία των σχολείων. Τον νέο αριθμό κρουσμάτων αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τη Δευτέρα, μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από τα self test που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί προέκυψαν σχεδόν 15.500 κρούσματα. Σήμερα (11.01.2022), μέρα που ήταν επίσης υποχρεωτικό το τεστ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμή 9.700 κρούσματα.

Από τα σχεδόν 9.700 επιπλέον κρούσματα, είπε ο Θάνος Πλεύρης, τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

«Είχαμε 15.000 θετικά self test και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης επαναλανάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Με αυτά τα δεδομένα, έρχεται… πιο κοντά η πρόβλεψη που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Τζανάκης, πως δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να σπάσει το ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων και να γίνει περισσότερα από 50.000.
newsit.gr

Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ - Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 - Επικοινωνία 2386 023114 Social cafe bar Αμυνταιο - Καφετέρια · Μπαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button