Επικαιρότητα

Σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαΐδα ζητούν οι κάτοικοι και οι αθλητικοί παράγοντες της Εορδαίας

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΘΕΜΑ: «Σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαίδα ζητούν οι κάτοικοι και οι
Κυρία Υπουργέ,
Κάτοικοι της Πτολεμαΐδας και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, ζητούν από την Πολιτεία την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην πρωτεύουσα της Εορδαίας, την Πτολεμαίδα. Όπως μας τόνισαν οι ως άνω, στα πλαίσια της «Δίκαιης μετάβασης» στη μεταλιγνιτική εποχή, κρίνουν ότι η Πολιτεία οφείλει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων άμεσα και όχι να αντιμετωπίσει την περιοχή σαν «στυμμένη λεμονόκουπα». Καταγγέλλουν ότι, η περιοχή τους σταδιακά ερημώνει, έχοντας υποστεί τις συνέπειες του λιγνίτη (καρκίνος, μόλυνση περιβάλλοντος, σεληνιακό τοπίο, εσωτερική-εξωτερική μετανάστευση) και βυθίζεται στη μιζέρια και σε τέλμα αδράνειας. Ζητούν κάτοικοι και αθλητικοί παράγοντες της περιοχής από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην αθλητική αναβάθμιση της Εορδαίας, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Πτολεμαίδα, που να περιλαμβάνει κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών, κλειστό προπονητήριο στίβου, βοηθητικό γήπεδο, όπως, επίσης, πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού και πίστα ανωμάλου δρόμου. Επίσης, ζητείται από την Πολιτεία να προβεί στη μεταφορά του παλαιού γηπέδου της πόλης σε ήδη υπάρχοντες καταλληλότερους δημόσιους χώρους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην πόλη της Πτολεμαΐδας, που να περιλαμβάνει νέο κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών, κλειστό προπονητήριο στίβου, βοηθητικό γήπεδο, όπως, επίσης, πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού και πίστα ανωμάλου δρόμου;
2. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στη μεταφορά του παλαιού γηπέδου της πόλης σε ήδη υπάρχοντες καταλληλότερους δημόσιους χώρους;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Σε απάντηση της Ερώτησης του Βουλευτή κ. Βελόπουλου Κυρ., σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ως προς το 1ο ερώτημα, σας ενημερώνουμε ότι Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γ.Γ.Α., μπορεί να προτείνει για χρηματοδότηση μόνο δημοτικά αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠΠΟΑ τομέα Αθλητισμού.
Κατόπιν αυτού και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κ.λ.π.).
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη υπογραφεί με τον Δήμαρχο Εορδαίας Ν. Κοζάνης κ. Πλακέντα Παναγιώτη προγραμματική σύμβαση με τίτλο «Ι</\ΤΑΣΚΙ’ΑΊ I ΓΗΠΕΔΟΥ 5X5 ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΑΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 138.000,00 €, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ.
Ως προς το 2ο ερώτημα, σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button