Τελευταίες ειδήσεις-Ελλάδα

Θεοφάνεια: Ουρές πιστών με αστυνομικούς να τους διευκολύνουν έξω από τις εκκλησίες

Με ανοιχτές εκκλησίες, κόσμο μέσα αλλά και έξω από αυτές αλλά και αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας πέριξ των ιερών ναών εορτάζονται τα Θεοφάνεια στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις Αστυνομικοί διευκολύνουν τους πιστούς να εισέλθουν στους Ναούς, όπως στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας . Από πολύ νωρίς το πρωί, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι λειτουργίες, ο κόσμος άρχισε να συρρέει παραβλέποντας την σχετική απαγόρευση που βρίσκεται σε ισχύ με απόφαση της Κυβέρνησης.

Στον μητροπολιτικό ναό της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, υπάρχουν τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ πλήρεις είναι και πολλές άλλες κεντρικές εκκλησίες καθώς και ναοί στις συνοικίες της πόλης. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι αισθητή και όπου υπάρχουν αναφορές για συνωστισμό ατόμων παρεμβαίνει για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr μάλιστα τα αστυνομικά όργανα βρίσκονται σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των ναών προκειμένου να αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, μετά το τέλος της λειτουργίας, κατά τη διαδικασία παράδοσης του Αγιασμού.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί βάζουν σε σειρά τους πιστούς στις εκκλησίες για να παραλάβουν το μπουκαλάκι με τον Αγιασμό. Θυμίζουμε πάντως ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχαν προαναγγείλει τήρηση των νόμων, με άλλα λόγια οι Αστυνομικοί θα έπρεπε να αποτρέπουν και όχι να διευκολύνουν τους πιστούς.

thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button