ΕπικαιρότηταΤελευταίες ειδήσεις-Ελλάδα

Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο

Στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο προχωράει το υπουργείο Παιδείας αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2021-2022. Η αύξηση των ωρών θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή το 2022-’23
Ειδικότερα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο στις 32 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα προστίθεται μια ώρα που θα αφορά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι εξής 14 θεματικές ενότητες: 1. Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. 2. Αλληλοσεβασμός – Διαφορετικότητα. 3. Ψυχική και συναισθηματική – Πρόληψη. 4. STEM/Εκπαιδευτική ρομποτική. 5. Επιχειρηματικότητα. 6. Αγωγή – Σταδιοδρομία. 7. Γνωριμία με επαγγέλματα. 8. Φυσικές καταστροφές, Πολιτική Προστασία. 9. Διατροφή – Αυτομέριμνα. 10. Οδική ασφάλεια. 11. Ανθρώοιθνα δικαιώματα. 12. Εθελοντισμός – Διαμεσολάβηση. 13. Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά. 14. Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Από το υπουργείο Παιδείας επιλέχθηκε η τμηματική αύξηση των ωρών διδασκαλίας για δημοσιονομικούς λόγους, καθώς είναι προφανές ότι μεγαλύτερη αύξηση των ωρών θα σήμαινε περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών και υψηλότερη δημοσιονομική δαπάνη.

Όσον αφορά τα εργαστήρια δεξιοτήτων είναι πολιτική επιλογή η αύξηση των ωρών τους κάτι που αναμένεται να συμβεί από το σχολικό έτος 2022-2023.

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button