ΕπικαιρότηταΤελευταίες ειδήσεις

13033: Τι κωδικό στέλνετε για να πάτε για ψάρεμα και κυνήγι

13033: Τι κωδικό στέλνετε για να πάτε για ψάρεμα και κυνήγι

Νέα μέτρα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Αλλαγές στο ψάρεμα και το κυνήγι που πλέον επιτρέπονται, αλλά υπό αυστηρούς όρους.

Πριν από κάθε έξοδο πρέπει να γίνει από τους κυνηγούς αποστολή μηνύματος SMS στο 13033 με κωδικό 6, ή να συμπληρωθεί η σχετική βεβαίωση μετακίνησης με τον ίδιο κωδικό. Τόσο στο μήνυμα όσο και στη βεβαίωση μετακίνησης αναγράφεται ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Οι κυνηγοί θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και άδεια θήρας σε ισχύ, για επιβεβαίωση των στοιχείων τους σε περίπτωση ελέγχου.

Οι μετακινήσεις για κυνήγι ή ψάρεμα επιτρέπονται από τις 05.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, με εξαίρεση τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας (05.00 το πρωί με 22.00 το βράδυ) και την απαγόρευση θήρας στο διάστημα της νύχτας (από μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου ως και μισή ώρα πριν την ανατολή του, απαγορεύεται η άσκηση της θήρας σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα).

Οι κυνηγοί μπορούν να κινηθούν σε όλη την έκταση του νομού (Περιφερειακή Ενότητα) στον οποίο κατοικούν

Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού (Περιφερειακής Ενότητας)

Επιτρέπεται η άσκηση της θήρας με συμμετοχή μέχρι δύο κυνηγών.

Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση, όπως και παραμονή σε καλύβες κλπ, ακόμη και μόνοι.

Επιτρέπεται να ξαποστάσουν στη διάρκεια της θήρας σε μία πηγή κλπ, μόνοι ή το πολύ δύο άτομα τηρώντας σε αυτήν την περίπτωση όλα τα μέτρα ασφαλείας και όσο το δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις, τουλάχιστον δύο μέτρα.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων εντός αυτοκινήτου, στην περίπτωση που υπάρχει δεύτερο άτομο στο όχημα.

Απαγορεύεται τρίτο ή περισσότερα άτομα στο αυτοκίνητο.
dikaiologitika.g

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button