Τοπικά νέα

Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας: «Παράταση στη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου, Φιλώτα όλο το καλοκαίρι»

Παράταση θα δοθεί στη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα όλο το καλοκαίρι, όπως είπε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας, προκειμένου να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στη χώρα.

«Σε επικοινωνία που είχα με τη Διοίκηση της ΔΕΗ» ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης «είχα τη διαβεβαίωση ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα θα συνεχίσει να λειτουργεί και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την ενεργειακή επάρκεια στη χώρα».

«Εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και εργασίες για τη κατασκευή των δύο λεβήτων βιομάζας για τη τηλεθέρμανση Αμυνταίου» πρόσθεσε ακόμα «θα δοθεί και άλλη παράταση στη λειτουργία του ΑΗΣ και το χειμώνα έως ότου γίνουν οι λέβητες που θα καλύψουν τη τροφοδοσία της Λεβαίας, του Φιλώτα και του Αμυνταίου».

Όσον αφορά στη λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης επεσήμανε ότι μέχρι τις 15 Μαίου θα έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι έτσι ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί ο ΑΗΣ και τα ορυχεία, τα οποία δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν καθώς, όπως είπε, συνεχίζουν να εργάζονται στο 50% για την εξόρυξη και αποθήκευση του λιγνίτη.

Υπογράμμισε ακόμα ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η ένταξη της Φλώρινας στο φυσικό αέριο για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης αλλά και την απευθείας χρήση του φυσικού αερίου που θα έχει μια μείωση της τάξεως του 40% στη θέρμανση των κατοίκων της περιοχής.

«Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η ένταξη της Φλώρινας ως πρώτη στη σύνδεση της με το φυσικό αέριο» σημείωσε τέλος «όταν αυτό έρθει στη Δυτική Μακεδονία».

Πηγή:ert.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button