Επικαιρότητα

Κορoνοϊός:Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε φαρμακοποιό

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε φαρμακοποιό ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
 
Σύμφωνα με τον Ιωάννη Δαγρέ, ταμία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού σε φαρμακοποιούς, όμως μόνο μία περίπτωση έχει επιβεβαιωθεί. «Είμαστε στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας.

Τα περισσότερα νοσοκομεία, πέραν σοβαρών περιστατικών, έχουν κλείσει τις πόρτες τους, όπως και τα ιατρεία.Ο πληθυσμός δεν έχει άλλη πρόσβαση σε υγειονομικό προσωπικό πέρα από φαρμακεία. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και επικίνδυνη» δήλωσε ο ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στην ΕΡΤ.

Πέρα από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, οι φαρμακοποιοί απειλούνται και από άλλους παράγοντες. «Είχαμε έξι επιθέσεις κακοποιών την περασμένη Παρασκευή και κάποιες το Σάββατο» τόνισε ο κ. Δαγρές στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι ως ΦΣΑ «είμαστε σε συνεχή επαφή με τα μέλη μας, παρακολουθούμε την κατάσταση, προσπαθούμε για το καλύτερο».Κορωνοϊός: Σε έλλειψη παραμένουν μάσκες και αντισηπτικά
Ο ταμίας του ΦΣΑ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη καταναλωτές που χάνουν τη ψυχραιμία τους και ζητούν παράλογα πράγματα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι έχει παρέλθει η «μανία» για τη χλωροκίνη, καθώς μεταδόθηκε με σαφήνεια το μήνυμα ότι δεν χορηγείται χωρίς συνταγή. «Είναι άδικος κόπος να ζητά ο κόσμος αυτά τα φάρμακα (σ.σ. χλωροκίνη κ.λπ). Αυτά που εχουμε στα φαρμακεία δεν έχουν καμία σχέση με όσα χρησιμοποιούνται στα ερευνητικά κέντρα για τον κορωνοϊό» προσέθεσε ο Ιωάννης Δαγρές. Καταλήγοντας, ο ταμίας του ΦΣΑ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές ελλείψεις σε αντισηπτικά και μάσκες, καθώς η τροφοδοσία συνεχίζεται αλλά είναι κατώτερη της ζήτησης. «Υπάρχουν επίσης συμπεριφορές αισχροκέρδειας. Ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση ενός ξένου προμηθευτή ο οποίος στο παρελθόν πωλούσε τις μάσκες στα φαρμακεία για 0,30 με 0,50 του ευρώ. Πλέον τις δίνει για 1,50 με 1,70 ευρώ» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Δαγρές.

dikaiologitika.gr

wordpress themes crackedfree download lynda courselynda tutorial free downloadwordpress plugins nulleddownload wordpress pluginswordpress plugins nulledwordpress plugins crackeddownload wordpress themeswordpress plugins nulledudemy tutorial free download

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close
Close