Τελευταίες ειδήσεις

Προς αποκλιμάκωση στο Αιγαίο: Αποχωρούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει το κλίμα έντασης στο Αιγαίο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος του τουρκικού στόλου επιστρέφει στους ναυστάθμους.
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν αρχίσει να αποχωρούν από τα σημεία που είχαν αναπτυχθεί, σε μία ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ο ελληνικός στόλος παραμένει στη θέση του, επαγρυπνώντας και παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλιμάκωση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε Navtex για σεισμικές έρευνες από τα σκάφη Οruc Reis, Ataman και Cengiz Han.

Η περιοχή, η οποία δεσμεύεται από τις 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, βρίσκεται στα ανοικτά του Καστελλόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.

Παρ’ όλα αυτά, το σεισμογραφικό Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμανιού της Αττάλειας, μην αποπλέοντας προς την περιοχή της τουρκικής Navtex.

Στο μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πρόεδρος Ερντογάν, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει σχεδιασμούς για εδάφη ή φυσικούς πόρους άλλων χωρών», προειδοποιώντας ωστόσο ότι «δεν θα επιτρέψει σ’ άλλους να παρέμβουν στα τουρκικά συμφέροντα».

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button