Συνταγές

Αυτά τα τρουφάκια με ταχίνι και σοκολάτα είναι νηστίσιμα, πεντανόστιμα και γίνονται μόνο με τέσσερα υλικά

Πόσες φορές δεν έχετε πει στις περιόδους νηστείας «Αχ να είχαμε κάτι γλυκό». Φέτος λοιπόν, φροντίσαμε για εσάς, αυτό το γλυκό να μην σας λείψει καθόλου, όσες ημέρες κι αν αποφασίσετε να απέχετε από το κρέας και τα γαλακτοκομικά, αυγά και ψάρι.
Όποιος τρώει από αυτά τα υπέροχα τρουφάκια, δύσκολα ξαναγυρίζει σε παλιότερες «αμαρτωλές» γεύσεις, με πολλά λιπαρά, βούτυρο και αυγά. Η συνταγή γι’ αυτό το μοναδικό γλύκισμα δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω. Και το καλύτερο; Δεν θα προσθέσουμε ούτε κόκκο ζάχαρης.

Αυτό το τρουφάκι τρώγεται για πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, σνακ, βραδινό και μεταμεσονύχτιο. Η μοναδική γεύση του ταχινιού δένει τέλεια με την γλύκα του μελιού και τη νοστιμιά της σοκολάτας και γίνεται αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να πάρετε φουλ δύναμη και ενέργεια.

Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
50 γρ. λικέρ
σουσάμι

Εκτέλεση
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα υλικά, η εκτέλεση είναι παιχνιδάκι.

Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα. Στην κουβερτούρα προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και στη συνέχεια το μέλι και το λικέρ.

Όταν το μείγμα μας γίνει μια ωραία ζύμη πλάθουμε τις τρούφες τις οποίες πασπαλίζουμε με σουσάμι.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close