ΥΓΕΙΑ

Ποια σημεία του αυτοκινήτου σας πρέπει να απολυμαίνετε και πώς!

Η λύση για την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας είναι να κάτσουμε στο σπίτι μας. Τι κάνουμε όμως σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας;

Με αφορμή τη νέα πανδημία, η Škoda έφτιαξε έναν βασικό “μπούσουλα” για να κάνει τις μετακινήσεις μας πιο ασφαλείς.

Ο πρώτος κανόνας για την αντιμετώπιση της νέας πανδημίας είναι να περιορίσουμε τις επαφές μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους και εάν πρέπει να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Σε περίπτωση όμως που έχουμε συνεπιβάτες, βεβαιωθείτε ότι κανείς από αυτούς δεν παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας και δεν έχει δύσπνοια. Χρησιμοποιείστε μια απλή μάσκα ή ακόμα καλύτερα μάσκα με αναπνευστήρα τύπου FFP3, και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα στοιχεία των συνεπιβατών για να επικοινωνήσετε μαζί τους σε περίπτωση που μάθετε αργότερα ότι έχετε προσβληθεί.

Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητό μας μοιάζει με μια “κάψουλα” απομόνωσης που περιορίζει τις επαφές με άλλους ανθρώπους όταν πηγαίνουμε για τα ψώνια πρώτης ανάγκης, η χρήση του δεν είναι ακίνδυνη.

Για αυτό πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα υγιεινής, απολυμαίνοντας συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος και της καμπίνας. Αυτό θα πρέπει να γίνεται πριν και μετά τη χρήση του αυτοκινήτου, ειδικά όταν το μοιράζεστε με άλλον ή όταν έχετε συνεπιβάτη.

Τα σημεία αυτά είναι:

Τιμόνι
Επιλογέας ταχυτήτων
Χειρόφρενο
Εσωτερικές χειρολαβές
Χειριστήρια και οθόνη infotainment
Χειριστήρια στην κολόνα τιμονιού
Υποβραχιόνιο
Χειριστήρια ρύθμισης καθίσματος
Πλαίσιο πόρτας και παραθύρου
Εξωτερικές χειρολαβές
Χειρολαβή πορτμπαγκάζ
Ακόμα, θα πρέπει να καθαρίσετε το σύστημα κλιματισμού. Και επειδή δεν είναι η καλύτερη περίοδος για κάνετε μια επίσκεψη στο επίσημο service, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ειδικό καθαριστικό από το διαδίκτυο ή ένα πρατήριο καυσίμων. Σίγουρα, δεν θα κάνει την δουλειά ενός εξειδικευμένου συνεργείου, αλλά από το τίποτα, καλό είναι να το κάνετε.

Τέλος, η χρήση αυτοκινήτου σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα πάτε και σε ένα βενζινάδικο να βάλετε καύσιμα. Περιορίστε την επαφή με το προσωπικό του βενζινάδικου ή βρείτε ένα self service πρατήριο. Μετά θα πρέπει να καθαρίσετε τα χέρια με σαπούνι ή απολυμαντικό (θα πρέπει να έχετε αρκετά μαντηλάκια στο αυτοκίνητό σας). Το ιδανικό θα ήταν να πληρώσετε με ανέπαφη κάρτα ή μέσω εφαρμογής στο smartphone, ενώ ένα φουλάρισμα του ρεζερβουάρ θα βοηθούσε να καθυστερήσετε την επόμενη επίσκεψη στο πρατήριο.

drive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close
Close