ΥΓΕΙΑ

Τέλος στα χειρουργεία – Θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα

Αλλαγές στη λειτουργία του ΕΣΥ φέρνει ο κορονοϊός, καθώς ελήφθη απόφαση να ανασταλούν όλα τα τακτικά χειρουργεία. 
Οι αλλαγές αφορούν στα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.

Η αναμενόμενη αύξηση στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, λόγω κορονοϊού, οδήγησε το Υπουργείο Υγείας στην απόφαση να προσαρμόσει άμεσα το πρόγραμμα των χειρουργείων. 

Οι αλλαγές θα ισχύουν μέχρι νεοτέρας και θα αφορούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά και εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Ακόμη, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Εργαστήρια
Εν τω μεταξύ, άλλα τρία εργαστήρια «ρίχνονται στη μάχη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς αυξάνονται τα δείγματα που αποστέλλονται προς εξέταση.

Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας για τον έλεγχο δειγμάτων. Από αύριο στη «μάχη» της εξέτασης των δειγμάτων ρίχνονται τα εργαστήρια του Νοσοκομείου «Αττικό» και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εργαστηρίων σε 7.

Τα υπόλοιπα εργαστήρια που διεξάγουν εξετάσεις για τον κορονοϊό το Παστέρ, του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το Πανεπιστημιακού Λάρισας.

news4health.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close
Close