Συνταγές

Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε με 5 υλικά!

Η αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι αυτό το διάστημα φέρνει τους περισσότερους από εμάς αντιμέτωπους και με το εξής ερώτημα: «Τι μαγειρεύω σήμερα;» Αυτή τη φορά κάνουμε τα πράγματα πιο απλά! Μαγειρεύουμε με 5 (ή και λιγότερα) υλικά καταπληκτικές αλμυρές λιχουδιές, ακόμα και πιάτα που μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Λουκάνικα με μπίρα

για 4 μερίδες

500 γρ. λουκάνικα χοιρινά (χωριάτικα, για hot-dog ή με πράσο)
500 ml μπίρα
2 κουτ. γλυκού γλυκό ή καυτερό μπούκοβο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Διπλοψημένα χοιρινά παϊδάκια

Για 4 μερίδες

2 κιλά χοιρινές κορτεζίνες σε 2 ή 3 ολόκληρα κομμάτια
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα
200 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
Από το ντουλάπι: 3 κουτ. γλυκού αλάτι

Οι κορτεζίνες, ή αλλιώς spare ribs, είναι οι άκρες από τα χοιρινά παϊδάκια. Έχουν ελάχιστο ψαχνό, γι’ αυτό σας προτείνω 2 κιλά συνολικά για 4 μερίδες, γίνονται όμως εξαιρετική λιχουδιά αν ψηθούν σωστά. Έτσι κι αλλιώς, σε όλες τις κοπές του κρέατος το πιο νόστιμο ψαχνό είναι γύρω από το κόκαλο. Ετοιμάστε τα χοιρινά παϊδάκια για ψήσιμο: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλείψτε με το μείγμα τα παϊδάκια από όλες τις πλευρές και βάλτε τα σε βαθύ ταψί. Σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 170ο C για 1 ώρα.

Ξεσκεπάστε τα και αλείψτε τα με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήστε για 10 λεπτά ακόμα στο γκριλ. Σερβίρετε τα χοιρινά παϊδάκια με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

ethnos.gr

download wordpress pluginsfree download wordpress themeslynda course free downloadudemy tutorial free downloadwordpress themes nulledwordpress plugins nulledwordpress plugins crackedfree download wordpress themeswordpress themes nulledlynda course free download

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close
Close