Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραλιέων στην Άρνισσα

 Δεν είχαν άδειες, ενασκούσαν παράνομες μεθόδους αλιείας με ζημιά που αποτιμάται σε χιλιάδες ευρώ (άνω των 261.000,00€ σε ιχθυαπόθεμα, άγνωστο προς το παρόν ποσό προς το Ελληνικό δημόσιο, άγνωστο προν το παρόν ποσό για την ιχθυοπανίδα)

Παρασκευή 31/07/20 Ενημέρωση συμβάντος:
●Εντοπισμός και σύλληψη των λαθραλιέων της Βεγορίτιδας έπειτα από πολλές καταγγελίες που ήρθαν σε γνώση του Συλλόγου, του Α.Τ. Αμυνταίου και του Α.Σ. Άρνισσας.
●Οι λαθραλιείς εντοπίστηκαν έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια μελών του Συλλόγου, φορέων και μελών αλιέων και του Α.Τ. Αμυνταίου και Α.Σ. Άρνισσας.
●Ενασκούσαν ηλεκτραλιεία εξοντώνοντας τόνους ψαριών (γόνου και ενήλικων) τις τελευταίες μέρες εις βάρος του εισοδήματος των νόμιμων αλιέων, της ιχθυοπανίδας της Βεγορίτιδας, της Εφορίας και του ΕΦΚΑ.
■Ο Σύλλογος συγχαίρει τους φορείς των αλιέων για την άψογη συνεργασία και δηλώνουμε πως θα είμαστε δίπλα τους πάντα στην προσπάθεια προστασίας της εργασίας τους.
■Συγχαίρουμε το Α.Τ. Αμυνταίου, τον Δοικητή του και τους Αστυνομικούς κο. Τρύφων Γεώργου και κο. Στεργιάδη Μιχαήλ. Παράλληλα συγχαίρουμε τον Αστυνομικό Σταθμό Άρνισσας, τον Διοικητή και τους Αστυνομικούς για την άμεση επέμβαση στο συμβάν και την διαδικασία να προωθηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
■Ευχαριστούμε το Τμήμα Αλιείας Πέλλας και τον κο. Καφετζή Κωνσταντίνο καθώς και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας (ΠΚΜ) και τον Διευθυντή της κο. Οικονομίδη Γεώργιο.

Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close