Συνταγές

Κεικ εύκολο στην κατσαρόλα

Υλικά συνταγής 1 συσκευασία βούτυρο ή μαργαρίνη περίπου 250 γρ.
1 συσκευασία κουβερτουρα σοκολάτας
2 φλιτζάνια ζάχαρη μάυρη
300 γρ. νερό ζεστό
50 ml ούζο
1 κουταλία σούπας στιγμιαίο καφέ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα ξερή

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα πρώτα έξι υλικά και τα ανακατεύουμε μεχρι να ενοποιηθούν.

Κατεβάζουμε το μίγμα απο την φωτιά και προσθέτουμε κοσκινισμένα τα επόμενα πέντε υλικά μας.

Οταν δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα, προσθέτουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα περίπου 20 cm ή ένα μικρό ταψί και στρώνουμε μία λαδόκολα στον πάτο για να μην μας κολλήσει. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί το κεικ μας. Αφού κρυώσει, ξεφορμάρουμε.

Στην περίπτωση που το ψήσαμε σε ταψί, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας…

Διατηρείται στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: https://www.supersyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close