Συνταγές

Η συνταγή της ημέρας: Παντζαροσαλάτα

Αν έχουμε φρέσκα παντζάρια, τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά.ΥΛΙΚΑ
470 γρ. παντζάρια βρασμένα

Μισό πράσινο μήλο

2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

3 κ.σ. ελαιόλαδο

5 φύλλα δυόσμου

1 σκ. σκόρδο, λιωμένη

2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

50 γρ. χαρουποπαξίμαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
Θερμίδες 296 15%
Λίπος 21g 30%
Kορεσμένα 4,4g 20%
Πρωτείνες 6,3g 12%
Yδατάνθ. 25,4g 10%
Σάκχαρα 17g 19%
Αλάτι 0,1g 0.00%
Ινες 4,7g 17%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πλένουμε το μήλο πολύ καλά και το κόβουμε με τη φλούδα σε μικρά κομμάτια, μέγεθος ενός ζαριού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια μήλου σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
2 Κόβουμε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με το μήλο.
3 Σε ένα μικρό μπολάκι, αδειάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.

4

Έπειτα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ τα καρύδια και τα χαρουποπαξίμαδα.
5 Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα ανακατεύουμε καλά.
6 Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάει παντού.
7 Σερβίρουμε σε μπολάκια.

giorgostsoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Close